Maittavaa sapuskaa erityisruokavaliokeittiöltä

Kaikki leiriläiset eivät syö samaa ruokaa. Tällöin apuun astuu ervi eli erityisruokavaliokeittiö. Siellä otetaan huomioon  syömistä rajoittavat tekijät. Työ on tarkkaa, sillä ruoka-aineet eivät saa sekoittua keskenään. Sen vuoksi kaikki, mitä tarjolle laitetaan tai paistetaan, tarjoillaan erikseen, jotta jokainen saisi syödä maittavaa leiriruokaa.  

Ervi-keittiöllä työskentelevä Kaisa Tervapartiosta kertoo, että valmistetun ruuan määrää on tiputettu ensimmäisestä päivästä oppineena. Keittiöllä oli oletettu, että leirille tulee enemmän syöjiä kuin lopulta tuli. Kaisa tuo myös esiin, että jokainen pestiläinen ervi-keittiöllä on saanut varmuuden siihen, mitä tekee ensimmäisen päivän jälkeen. 

Teksti: Iida Liikanen
Kuva: Oskari Pajunpää